Skip to content Skip to footer

Çok Bilinmeyen Seinen Animeler

Seinen Nedir?

Seinen animeler yaşı 18+ olan kitleye ulaşma amacıyla yapılmış animelerdir. Bu tür animelerin içeriğinde diğerlerinde çok görmediğimiz siyaset, felsefe, psikoloji, tarih gibi konular işlenir.

Golden Kamuy

Tür: Tarih, Seinen, Aksiyon MAL Puanı: 7.85 Stüdyo: Geno Studio Bölüm Sayısı: 12

Konusu

Karakterimiz Rus-Japonya savaşında “Ölümsüz” lakaplı Sugimoto, savaşta birçok kahramanlık örneği göstererek silah arkadaşlarına yardım etmiştir. Fakat savaş bittikten sonra tek başına ve parasız kalmıştır. Fakat bir gün göl kenarındaki adamdan bir hikaye duymuştur. Bu hikayede külçelerce altına sahip yerel Ainu (Japonya’nın kuzeyindeki bir ada kabilesi) kabilesindeki bir adamdan söz edilir. Bu adam hikayeye göre tutuklanmadan önce tüm altını Hokkaido bölgesinde bir yere saklamış ve tutuklandığı sırada bu altınların yerini gösteren haritayı sırtına dövme yaptırmıştır. Bu hikayeyi duyan Sugimoto başta önemsemez fakat ona hikayeyi anlatan adam çok fazla şey bildiği için onu öldürmeye kalkınca hikayenin  doğru olup olmadığını öğrenmek adına yola koyulur.

Kimler izlemeli?

Eğer Japon tarihi ilginizi çekiyorsa ve yolculuk hikayelerini seviyorsanız izlemenizi öneririm.


One Outs

Tür: Psikoloji, Spor, Seinen MAL Puanı: 8.34 Stüdyo: MadHouse Bölüm Sayısı: 25

Konusu

Kojima adındaki profesyonel bir beyzbol oyuncusu gayet yetenekli ve birçok ödüle sahiptir fakat hiç şampiyon olamamıştır. Bu yüzden ona “Bahtsız Dahi” lakabı takılmıştır. Kojima eksiklerini kapatmak için takım arkadaşlarıyla antrenman kampına gider. Kampın 10. gününde top atıcısı parmağından sakatlanır. Takım arkadaşları onun çalışmasını yavaşlatmamak  için geçici bir top atıcı ararlar. Oyuncu bulamadıktan sonra karşılarına bir kadın çıkar ve onları bir beyzbol sahasına götürür. Kojima’nın takım arkadaşları burada pek tekin gözükmeyen insanların “One Outs” adında bir oyun oynadıklarını fark ederler. Bu oyunda bir atıcı ve bir vurucu vardır ve vurucu atıcının attığı toplara 3 sefer vuramazsa kaybeder.

Onları sahaya getiren kadın sıradaki oyun için bahse girmek ister ve bizimkiler vurucunun üstüne bahse girerler fakat atıcı kazanır. Defalarca kaybettikten sonra atıcıya karşı kendileri denemek isterler. Gizemli atıcı topa dokunabilirlerse borçlarının silineceğini söyler ama atıcının attığı topa bir kez bile dokunamazlar. Daha sonra yanlarındaki kadından atıcının One Outs da bir kere bile yenilmemiş Tokuchi Toua olduğunu öğrenirler. Olanları duyan Kojima, sahaya gider ve Toua ile karşılaşır. Ama rakibinin psikolojisini kontrol edebilen ve çok iyi bir kumarbaz olan Toua bu karşılaşmayı da kazanır. Böylece beyzbolun sadece hızlı atışlardan ibaret olmadığını kanıtlar. Daha sonra bir takım olaylar sonucu kendini profesyonel beyzbol takımında bulur. Bu şekilde Toua’nın akıl oyunlarıyla dolu zorlu beyzbol günleri başlamış olur.

Kimler izlemeli?

Başta bana “beyzbolda ilgimi çekecek ne olabilir ki ?” dedirten daha sonra da kendini “spor içerikli Death Note” olarak tanımlatan bir anime. Eğer akıl oyunlarını ve karakterler arasındaki psikolojik savaşı seviyorsanız bu anime tam size göre.

Not: Tokuchi’nin bir maçta rakip atıcıya verdiği göz dağını buradan izleyebilirsiniz.


Terra Formars

Tür: Seinen, Bilim-kurgu, Gerilim MAL Puanı: 7.02 Stüdyo: LIDENFILMS Bölüm Sayısı: 13

Konusu

21. yüzyıl bilim insanları, Mars’ı insanların yaşayabileceği sıcaklığa getirmek için bir uzay programı oluştururlar. Bu programda uzay gemisiyle Mars’a hamamböceği ve yosun göndereceklerdir. Böylece yosun, güneş ışığı ve ölü hamam böcekleriyle beslenip atmosferi düzenleyecektir. Bu program başlatıldıktan 400 yıl sonra, 2577’de Mars’ta ne olduğuna bakmak için bir ekip gider ama orada gördükleri, mutasyona uğramış hamamböceklerinden başka bir şey değildir. Bu hamamböcekleri fazlaca fiziksel güce sahip olup Mars’a ayak basan ekibi saniyesinde yok etmiştir. 2 yıl sonra bu hamamböceklerini temizlemek ve onların nasıl bu hale geldiğini anlamak için genetikleri değişmiş insanlar Mars’a gider. Böylece gergin ve ölümcül bir görev onları bekler.

Kimler izlemeli?

Bu anime diğerlerine göre daha bilindik fakat çok konuşulduğunu düşünmüyorum, çıktığı yıldan sonra sönüp gitti. Konusunu ilk okuduğumda bir şey anlamamış ve animeden ne bekleyeceğimi bilememiştim. Bir hamamböceğinden animenin türlerinden biri olan gerilimi nasıl verecekleri kafamda canlanmamıştı. İzledikten sonra karakterler çaresiz kaldığında benim de o çaresizliği ve gerginliği hissettiğimi fark ettim. Ayrıca hamamböceklerinin ne kadar korkutucu olabileceğini gerçekten anladım. İkinci sezon beni ilki kadar etkilemese de en azından ilk sezonun atmosferini görmenizi isterim. Eğer gerilim türünden karakterlerin harcanabileceği, hikayenin nereye gideceğinin kestirilemediği, içerisinde hafif bilim kurgu olan bir yapım arayışındaysanız izlemenizi öneririm.


Mugen no Juunin: Immortal

Tür: Tarih, Seinen, Aksiyon MAL Puanı: 7.39 Stüdyo: LIDENFILMS Bölüm Sayısı: 24

Konusu

Rin, çocukken ailesinin gözleri önünde öldürüldüğünü görmüş bir kızdır. Bir gün babasının mezarını son kez ziyaret edip intikam arayışıyla yola çıkar. Yolda yaşlı bir teyzeyle karşılaşır bu teyze ona Manji adında birini bulmasını söyler. Manji geçmişteki günahlarından dolayı cadı tarafından ölümsüzlükle lanetlenmiştir. Lanetini sonlandırmak amacıyla öldürdüğü her 1 iyi insan için 100 tane kötü insan öldürmeyi cadıya teklif eder cadı da bu teklifi kabul eder. Rin Manji’yi bulur ve yardım ister. Manji kızın hazır olmadığını düşünerek başta reddeder fakat daha sonra kıza yardım etmeye karar verir. İkisi birlikte Rin’in ailesini öldüren çeteyi arama  amacıyla kanlı bir yolculuğa çıkarlar.

Kimler izlemeli?

Listedeki diğer animeler arasında seyrederken en çok keyif aldığım animedir Mugen no juunin. Sebebi ise animenin samurayların olduğu dönemin iyisiyle kötüsüyle gerçekçi bir şekilde işlenmesi ve bunu yaparken de içerisinde doğaüstü öğeler barındırması. Sizin de eski dönem Japonya’sına ilginiz var ve oturaklı bir aksiyon animesi arıyorsanız Mugen no juunin’i kesinlikle izlemelisiniz.

1 Comment

  • Avatar
    Resonance
    Posted 5 Aralık 2021 at 17:13

    Mugen no juunin izlemiştim izlediğim en sağlam seinenlerden birisiydi burada görmek beni sevindirdi diğer önerilerin de güzel olacağını düşünüyorum

Leave a comment

0.0/5