Skip to content Skip to footer

Golden Time İnceleme

Yönetmen: Chiaki Kon

Stüdyo: J. C. Staff

Tür: Dram, Romantizm, Günlük hayat

Yapım yılı: 2013 – 2014

Bölüm Sayısı: 24

My Anime List Puanı: 7.77

ÖZET

Golden Time, Yuyuko Takemiya tarafından yazılan uzun hikayeden (light novel) ilham alınarak önce mangaya sonra da animeye uyarlanmıştır. Ana ekseni romantizm olan öykümüzün ana karakteri ise Tada Banri adında üniversiteye yeni başlamış olan genç bir arkadaşımızdır.

Hikayemiz Tokya’daki bir devlet üniversitesinde Hukuk Fakültesi’ni kazanan Tada Banri ile başlamaktadır. Ailesi ile Japonya’nın Shizuoka şehrinde yaşayan Tada Banri, trajik bir kaza nedeniyle hafızasını kaybetmiş ailesi ve dostları dahil herkesi unutmuştur. Hayata yeni bir başlangıç yapmak isteyen Banri, üniversiteyi Tokya’da okumaya karar verir.

Okulun daha ilk gününde oryantasyonu kaçıran Banri, Hukuk Fakültesi’nin nerede olduğunu bulamaz ve yolunu kaybeder. Kendisi ile aynı bölümde okuyan iki kızı takip etmeye başlayan Banri, bu esnada aynı kızları takip eden Yanagisawa Mitsuo ile tanışır ve hemen arkadaş olurlar. Mitsuo da Banri gibi Hukuk Fakültesi’ni yeni kazanmıştır. Kızların izlerini kaybeden ikili, yollarını kendi başlarına bulmaya çalışırken Mitsuo’nun neden bu üniversiteyi seçtiğini öğrenir. Mitsuo, eski kız arkadaşı Kaga Kouko’dan adeta köşe bucak kaçmaktadır. Kaga Kouko ünlü bir hastane devinin kızıdır. Şimdiden babasının mirasçısı konumundadır. Kouko, çocukluğundan beri Mitsuo’ya saplantılı şekilde aşıktır. Daha çocukken bile evliliğinin, çocuklarının nerede nasıl yaşanacağının planlarını kurmuştur. Kouko’nun bunaltıcı tavırlarından bıkan Mitsuo, Kouko’dan kaçmak için başvurduğu üniversiteyi değiştirmiştir. İzini kaybettirdiğini düşünmektedir. Bilmediği şey ise Kouko üniversitenin kapısında Mitsuo’yu beklemekte ve hatta onunla aynı bölümde okumaktadır. Kısacası Banri, Kaga ve Mitsuo aynı üniversiteye başlayacak ve burada tanıştıkları yeni arkadaşları ile romantik bir serüvene yelken açacaklardır. Tabi bu esnada Banri’nin unuttuğu geçmişi de oldukça yakınlardadır.

Sıcak bir arkadaşlık hikayesi

Öncelikle şunu belirtmek gerekiyor, anime aynı zamanda komedi türüne mensup olarak gözükse de dizimizin ana ekseni kesinlikle romantizm. Komedi adeta çorbanın tuzu olacak şekilde olaya dahil edilmiş durumda. Yani komedi animesi izlemek isteyerek başlıyorsanız başlamanızı önermem.

Tüm olaylar Tada Banri ve arkadaş grubunun üzerinden anlatılmakta fakat odağımız her daim ana karakteriz Tada Banri. Bu yüzden anime benden bir artı puan alıyor. Zira herhangi bir içerik tüketirken ana karakterden daha çok yan karakterlere odaklanılmasını pek sevmem. Yine de endişelenmeyin. Yan karakterlere de gayet dozunda odaklanılmış ve güzel bir hikaye akışı kurulmuş. Özellikle Mitsuo, Kouko ve Banri üçlüsünü hikayeyi sırtlıyorlar. Bu üçlümüzün dışında Oka Chinami, Nijiken-kun ve Linda ile arkadaş grubumuz tamamlanıyor.

Lafı açılmışken buradan Banri’nin kapı komşusu olan Nana’ya da selam olsun diyorum. Kendisi bana göre dizinin gizli kahramanıdır. Kendisi Banri için bir anda ortaya çıkıp onu adam eden, başını beladan kurtaran, ona bilgece tavsiyeler veren ak sakallı dede konumunda olan bir karakterdir.

Hikayenin işlenişi ve konusunu beğendim. Her bölümde bana “Acaba bir sonraki bölümde neler olacak?” dedirtmeyi başardı. Karakter tasarımları hoştu. Çok özgün değil fakat çok abartı da değildi. Saç stilleri ise vasattı. Yine de göze kötü gelmiyordu. Buradan çizere iki çift lafım var. Erkeklerin üzerindeki o kıyafetlerin rezilliği nedir? Sanırım tüm yaratıcılık kadın karakterlere harcanmış. Özellikle ana karakterlerden olan Kouko her gün başka kıyafet ile okula geliyordu. Hatta aynı gün içerisinde farklı farklı kıyafetlerle bile görüyorduk. Kouko karakteri zengin ve şımarık bir kız olduğundan tavırlarını ve kıyafetlerini kabul etsek bile tüm erkeklerin gram giyinmeyi bilmemesine mantıklı bir açıklama getirmiyor ne yazık ki.

Karakter gelişimleri ne durumda peki?

Karakter gelişimleri açısından pek bir şey söyleyemeyeceğim. Genelde olaylar karşısında verdikleri tepkiler aynı. Yaptıkları seçimler konusunda tahmin edilebilirler. İyi yanı animeyi izlerken kendinizi karakterlerden birinin yerine koyabiliyorsunuz. Okula gidip derslerden arta kalan zamanlarında kulüp aktivitelerine katılmalarını izliyor, ertesi gün ise bir kafede garsonluk yaparken görebiliyoruz. Günlük hayatın koşturmacası ve klasik öğrencilik problemleri bu arkadaş grubunu çemberine almışken hayatla, insanlarla, geçmişleriyle yüzleşmelerine tanık oluyoruz.

Gerçekten böyle mi bitmeliydi?

Animemizin finali ise büyük bir tartışma konusu. Banri ismindeki esas karakterimiz sonlara doğru seçim yapmak durumunda kalıyor. Anime size sürekli “Acaba hangisini seçecek?” sorusunu sordurtmaya çalışsa da bence olması gereken oluyor. Ben finali beğendiğimi söylemek zorundayım. Yine de azımsanamayacak sayıda kişi Banri’nin yanlış seçimi yaptığını düşünmekte. Umarım sizler de izlerken eğlenmişsinizdir. Başka bir yazıda görüşmek üzere, sağlıcakla kalın.  

Leave a comment

0.0/5