Skip to content Skip to footer

Yeniden Yapılmasını En Çok İstediğimiz Oyunlar

Oyun firmaları, eski oyun serilerinin yeni oyunlarında çok da etkili senaryo yazamayınca eski serilerin günümüz teknolojileriyle yeniden yapılması daha mantıklı geliyor. Özellikle PlayStation 1 için çıkan ve daha sonra unutulan birçok yapım var. Ama bu listede biraz daha ana akım oyunlardan gittim. Tabii Max Payne ve Star Wars: Knights of the Old Republic gibi zaten şu anda yapılmakta olan yeniden yapımları listeye almadım. Sizlerin de mutlaka bu listede olmasını istediğiniz oyunlar vardır. Bunları yorumlarda belirtebilirsiniz.

The Elder Scrolls III: Morrowind (2002)

Morrowind, çıktığı yıl için oldukça yenilikçiydi. Oyunun size yardım etmeyen yapısı ve keşif hissiyle özellikle yakın zamanda çıkan Elden Ring’e benziyor. Elden Ring’in birkaç ay içerisinde 15 milyon sattığını da düşünürsek, Morrowind’i daha genel kullanıcıya hitap eden oynanışıyla günümüze uyarlamak kulağa iyi bir fikir gibi geliyor. Gerçi oyunun büyüklüğünü düşünürsek Morrowind’i yeniden yapmanın pek de kolay durmadığını söylemek lazım.

Syphon Filter (1999)

Syphon Filter, günümüzde neredeyse kaybolan aksiyon gizlilik türünde bir oyun. Ayrıca Syphon Filter, döneminde Metal Gear Solid ve Splinter Cell serileri için iyi bir alternatifti. Tabii ki oynanışa şimdi baktığımızda çok çeşitli değildi ama oyun, sizi sürekli farklı ortamlarda aksiyona sokmayı başarıyordu. Bir bölümde James Bond tarzı aksiyona girerken bir başka bölümde askeri üsse sızıyordunuz. Gerçi oyunun grafiklerini gördüğünüzde bunlar komik gelecektir ama iyi bir yeniden yapımla dediklerim çok iyi olurdu.

Deus Ex (2000)

Deus Ex, zamanı için sunduğu oynanış çeşitliliğiyle zamanının ilerisindeydi. Aslında Human Revolution, orijinal Deus Ex’in harika bir modern versiyonu sayılır. Ancak yine de Deus Ex’in yeniden yapılmasına engel değil. Hazır Embracer Group da Deus Ex markasını satın almışken yeni bir oyun yapmak yerine ilk oyunu yeniden yaparlarsa harika olur.

Parasite Eve (1998)

Özünde bir kitap uyarlaması olan Parasite Eve’in hikâyesi oldukça iyiydi, sıra tabanlı ve gerçek zamanlı oynanışı harmanlayan bir yapıdaydı. Final Fantasy 7 Remake’de olduğu gibi bir yeniden yapım Parasite Eve’e çok yakışırdı. Açık dünya oyun yapmayanı dövdükleri şu dönemde Parasite Eve, koridorlu yapısıyla ilaç gibi gelir.

Silent Hill (1999)

Konami’nin öldürdüğü bir başka seri Silent Hill. Yeni oyun söylentileri sürekli var fakat ben ilk iki oyunun yeniden yapılmasını daha çok isterim. Bu günlerde yine Bloober Team’in Silent Hill 2’nin remake versiyonunu yaptıklarına dair söylentiler çıktı. Bakalım neler olacak.

Devil May Cry (2001)

Devil May Cry’ın ilk oyununu daha geçen sene oynadım. Oyunun gotik atmosferi harika olmasına rağmen kontrolleri ve kamera açıları gerçekten kötü yaşlanmış diyebilirim. Sektörde Hack&Slash türünde oyun boşluğunun olduğu bu dönemde ilk Devil May Cry’ın oynanışını günümüze uyarlayıp gotik atmosferini de korudukları bir remake, doğrusu muhteşem olurdu.

Need for Speed Underground 2 (2004)

Çoğu oyuncunun çocukluk oyunlarından Underground 2, listede yer almasaydı olmazdı. Her ne kadar şimdilerde Forza Horizon serisi, oyuncuların yarış oyunu açlığını doldursa da bir Underground 2 tadı vermiyor. Underground 2’nin ek içeriklerle birlikte sadece grafiklerinin bile yenilenmesi, herhalde herkes için yeterli olur.

Dino Crisis (1999)

Dino Crisis, Resident Evil serisinin yaratıcılarından Shinji Mikami’nin elinden çıkan bir başka korku hayatta kalma oyunu. Ancak ne yazık ki Dino Crisis, Resident Evil kadar uzun ömürlü bir seri olmadı. Korku hayatta kalma türünün günümüzde popülerliğinin tekrar artmasıyla Resident Evil 2 Remake tadında bir yeniden yapım şahane olurdu.

Metal Gear Solid (1998)

Elbette listenin olmazsa olmazı Metal Gear Solid’e geldik. Yeniden yapımı sürekli gündeme gelen Metal Gear Solid için güzel haberi maalesef yıllardır alamadık. Markayı artık Sony mi alır yoksa başkası mı bilmiyorum ama bir firma alsın da şu oyunun bir yeniden yapımını görelim. Çünkü Konami’nin yapacağı yok.

Vagrant Story (2000)

PlayStation’ın unutulmuş klasiklerinden Vagrant Story, bir rol yapma oyunu olmasına rağmen gelişmiş silah modifikasyonunun yanı sıra bulmaca öğelerine de odaklanan bir yapımdı. Oyunun düşmanın bir uzvunu seçtikten sonra saldırdığınız ilginç bir oynanış sistemi var ama günümüz için çok da iyi bir sistem olmadığını söylemeye gerek yok sanırım.

The Witcher (2007)

Witcher, günümüzde en popüler oyun serilerinden biri haline geldi. Tabii bu popülerlik serinin 3. oyunuyla birlikte oldu. Serinin ilk oyunu oynanış açısından iyi olmadığından pek de popüler olamadı. Özellikle birinci oyunun hikâyesi bana ikinci oyundan daha sürükleyici gelmişti ama birçok oyuncu haklı olarak oynanış yüzünden oyundan uzak durdu. Bu sebeple ilk oyunun hikâyesini yenilenmiş grafiklerle tatmak iyi olurdu. Gerçi yeni Witcher oyunu duyurulduğundan ilk Witcher’ın ancak hayran yapımı bir yeniden yapımını görebiliriz.

Warcraft II: Tides of Darkness (1994)

Warcraft serisinde oyunun yapısı nedeniyle çok büyük birlikler yönetmediğinizden epik savaşlar göremiyordunuz. Ancak hikâyeyi sürekli merak ettirmesiyle ve sizi hikâyeye dahil etme şekliyle sürükleyici bir deneyim sunuyor. Listenin çoğu oyununda olduğu gibi Warcraft serisinin de yeni oyununu göremiyoruz, bari eski oyunların yeniden yapımını görelim. Evet, biraz hayal olacak ama ilk iki oyunun hikâyelerinin birleştirildiği bir paket herhalde oyun dünyasını sallardı.

Legacy Of Kain: Soul Reaver (1999)

Soul Reaver, Uncharted serisinden tanıdığımız Amy Hennig’in yönetmenliğini yaptığı bulmaca odaklı Hack&Slash türünde bir oyun. Serinin son oyunuyla hikâye havada kalmıştı. Çıktığı dönem için teknik olarak oldukça başarılı bir oyun olsa da şimdi oynamak işkence gibi gelebilir. Bu yüzden hikâyeyi devam ettirmek yerine eskilerin yeniden yapılması daha iyi olurdu.

Son olarak “Video Oyunları Sanat Mıdır?” yazımızı merak edenler buradan okuyabilirler.

Leave a comment

0.0/5