Skip to content Skip to footer

2022 Game of the Year Adayı Olabilecek Oyunlar

Her sene düzenlenen ve oyuncuların en çok beklediği etkinliklerden biri olan The Game Awards bu sene yine Geof Keighley’nin sunumuyla geri dönüyor. Henüz daha adaylar açıklanmış olmasa da kimlerin aday olacağı hatta kazananın belli olduğu kesin gibi. Ancak 2018 yılında Red Dead Redemption 2’nin neredeyse tüm ödülleri alıp Game of the Year ödülünü God of War’a kaptırması büyük bir şok yaşatmıştı. Bakalım bu sene de böyle bir sürpriz görecek miyiz?

Dying Light 2 Stay Human

Olaylı yapım sürecinin ardından sonunda çıkan Dying Light’ın ikinci oyunu beklenenin üstünde satış rakamına rağmen maalesef hikaye olarak hayal kırıklığına uğrattı. Ayrıca Dying Light 2’nin çıkışından sonra beklenilen oyunların arka arkaya çıkmış olması kısa bir sürede oyunu unutturdu. Eğer olaylı yapım süreci hakkında bilgi almak isterseniz bu yazımızı okuyabilirsiniz.

Sifu

Dying Light 2’nin çıkışından kısa bir süre sonra çıkan Sifu bu senenin sürpriz Indie yapımlarından biri. Farklı dövüş mekanikleri, kamera açıları ve oynanışı ile oldukça iyiydi. Bununla birlikte oyun içinde her ölüşünüzde yaşınızın artması, oyunu en genç halde bitirme mücadelesine sokarak ekstra eğlenceli hale getiriyor.

Horizon Forbidden West

Bu yılın ilk PS Studios oyunu Horizon Forbbiden West. İlk oyunun sonunda arayışı devam eden Aloy bu devam oyununda daha zorlu düşmanlara karşı. Dying Light 2’de olduğu gibi Horizon da Elden Ring’in kurbanı oldu. Ayrıca ilk oyuna göre daha gelişmiş olmasına rağmen geride kaldı.

Elden Ring

İşte bu senenin en büyük yapımı. Soulslike türünü apayrı bir yere taşıyan Elden Ring bu senenin Game of the Year adayı olacağı ve kazanacağı kesin gibi. Aynı zamanda FromSoftware’in şimdiye kadar en çok satan oyunu oldu. Bir diğer yandan kendi niş kitlesinin de ötesine geçerek ilk defa soulslike oyun oynayan bir çok kişinin de beğenisini kazandı.

Ghostwire: Tokyo

Bu senenin en büyük hayal kırıklığı yaratan oyunlarından biri. Tanıtımlarında farklı bir temaya sahip oyun olarak gözükmesine rağmen mistik bir evrende geçen Far Cry’ın ötesine geçemedi. Bildiğiniz gibi her sene altı oyun aday olmakta. Bakalım Ghostwire: Tokyo onlardan biri olabilecek mi?

Stray

Bu senenin en iyi Indie yapımı olarak net bir şekilde öne çıkıyor. Hatta aldığı puanlar ile Elden Ring’in bile rakibi olabilecek durumda. Şimdiye kadar çıkmış bir hayvanı hayvan kontrol ettiğimiz en iyi oyun olmuş. Ayrıca Stray incelememizi buradan okuyabilirsiniz.

A Plague Tale: Requiem

İlk oyunun başarısının ardından yeni mekanikler ve silahlar ile geri dönüyor. Oynanış videolarında gördüğümüz kadarıyla gizliliğe daha da önem verilmiş. Bakalım oynanışlarda gördüğümüz kadar iyi olacak mı?

God of War: Ragnarok

E3 2016’da PlayStation sürpriz bir şekilde yeni bir God of War oyununu duyurdu. Eski hayatını geride bırakıp İskandinav dünyasına giden Kratos, oğlu Atreus ile birlikte huzurlu bir hayat sürmek isterken tanrılar yine peşini bırakmaz. Kratos eski hayatını oğlundan saklarken üst üste gelen sorunlar bunu zorlaştıracak. The Game Awards 2018’de oldukça güçlü rakiplerine karşı Game of the Year ödülünü kazandı. Bunun dışında takvimler 2020’yi gösterdiğinde PlayStation, God of War’ın yeni oyununu duyurdu. Bir diğer yandan God of War: Ragnarok, PlayStation 4 ve 5 için önümüzdeki Kasım ayında çıkış yapıyor. 2018’de olduğu gibi bu sene de God of War’ın büyük rakipleri var.

Bir yazımızın daha sonunda geldik. Dilerseniz, Game Pass içerisinde bulunan co-op oyunlar yazımızı buradan okuyabilirsiniz. Son olarak sinema ve dizi dünyasından son haberleri Twitter sayfamızdan takip edebilirsiniz

Leave a comment

0.0/5