Skip to content Skip to footer

2022 Yılında Neler İzleyeceğiz?

Yeni yılın ilk günlerini geçirirken bu sene sinemalarda neler izleyeceğimize göz atalım. 2022 senesinin sinema açısından çok zengin geçeceğini biliyoruz. Peki neler izleyeceğiz?

The Batman (4 Mart 2022)

2022 senesi için en çok beklediğim film. Keşke 2021’in kasım ayında izleyebilseydik. Matt’in bir bildiği vardır elbet. Yepyeni bir Bruce Wayne görecek olmanın verdiği heyecanın yanında artık çizgi romanların koyu kahramanı Batman ile tanışacak olmamız beni iki kat heyecanlandırıyor. Fragmanından tutun kadrosu ile beraber harikalar yaratan film için heyecanlanmamak elde değil.

The Batman

The Northman (8 Nisan 2022)

Kadrosuna baktığım ve fragmanı izlediğim an güzel olacağına direkt inandığım nadir filmlerden. A24 esintileri taşıyan filmin sinematografisi muhteşem duruyor. Özellikle beyaz perdede Björk’ü görecek olmak beni ayrıca heyecanlandırdı. Bu filmin kötü olacağına inanmıyorum ve bence 2022’e etki edecek büyük bir yapım olacak. Nisan ayını bekleyip hemen izlemek lazım.

The Northman, Alexander Skasgard

Morbius (28 Ocak 2022)

Sony ve Marvel yapımı olan film, uzun zaman önce Faz 4 konferansından beri beklediğim filmlerden. Yeterli PR yapamamış olsa da bence en azından Spider-Man karakteri için iyi bir yeni kötü adam başlangıcı olabilir. Fragmanı izlerken Jared Leto’yu kötü ve karanlık karakterlerde görmeyi özlediğimi fark ettim. Umarım bu film yeterli, hak ettiği başarı ve övgüyü alır.

Dr. Michael Morbius (Jared Leto)

Uncharted (18 Şubat 2022)

Bu sene birçok beklentili film çıkacak olmasına rağmen beklentisi olmayan filmler de çıkacak. Bence bu film “Beklentisi olmayan” filmlerden biri. Kadrosunu ne kadar sevsem de oyun filmleri için umudum çok düşük. Öncellikle Tom Holland, Nathan Drake için bence pek uygun sayılmaz. Sony bu oyunları çok sevse de üzülecek gibiyiz. Umarım Sony beni yanıltır.

Tom Holland, Uncharted

Black Panther: Wakanda Forever (11 Kasım 2022)

Chadwick Boseman’ın vefatından sonra ertelenen filmin yapım aşaması şu anlık normal ilerliyor. Yayın tarihi arada bir değişecek gibi olsa da bu beklentileri düşürmüyor. T’Challa karakterinden biraz uzaklaşarak onun yaşadığı yere odaklanacak filmin yine sinematografisi bizi mutlu edecek gibi. Kadrosuna da ayrıca yabancı değiliz. Şu anlık nötr yaklaştığım bu film için yine de heyecanlıyım.

Shuri, Wakanda Forever

The Lost City (25 Mart 2022)

Sandra Bullock ve Channing Tatum’un başrollerini paylaştığı The Lost City, çıkmasa da olur diyebileceğim bir film. Aksiyon, macera ve komedi üçlemesini çok seviyorum fakat bence bu filmler bir süre sonra sunulmuş olmak için seyirciye sunuluyor. Evet çerezlik kategorisine çok uygunlar ve eğleniyoruz fakat birbirini tekrar etmeye başladığı noktada azıcık da sıkılıyoruz.

The Lost City

Fantastik Canavarlar: Dumbledore’un Sırları (8 Nisan 2022)

Ah Mads… Bu film için çok bekledim diyebiliirm. İkinci film sonrası beni üzen ama yine de bir türlü heyecanımı kaybedemediğim bu film iyi olacak gibi. Son yaşanan Depp ve Heard olaylarından sonra Mads’i Grindelwald gibi bir karakterde görmek beni aşırı heyecanlandırdı. Kendisine olan hayranlığım bir yana Mads’i kötü karakterlerde görmeye bayılıyorum. Özellikle bu filmde, ikinci filmde yarım kalan Dumbledore ve Grindelwald ikilisinin ilişkisini görmek istiyorum.

Mads Mikkelsen, Grindelwald

Lightyear (17 Haziran 2022)

Azıcık maziye dönelim ve Buzz’ı tanıyalım. Buzz Lightyear’ın yaşamına odaklanacak bu film beni çok duygulandırdı. Oyuncak Hikayesi’ne göndermeler yapacak film için beklentilerim çok yüksek. Animasyon tarzı olarak bir miktar üzülsem de heyecanım eksilmedi.

Buzz Lightyear, Lightyear

Knives Out 2 (2022)

Gizem filmlerinin en bilineni olan Knives Out’un ikinci filmi yapım aşamasında. Yayın tarihinin verilmemiş olması filmi ince ip üzerinde yürütse de hayranları hala umutlu. İlk filmi açısından beni aşırı tatmin etmeyen seri umarım ikinci filmi ile bu yargılarımı kırar.

Knives Out 2 (2022)

Babylon (2022)

Hakkında neredeyse hiçbir bilgi bilmediğimiz bu film için en azından kadrosunun yıldızlar geçidi olduğunu anladık. Dönem odaklı olacak filmin başrollerinde Brad Pitt ve Emma Stone var. Whiplash, La La Land gibi başarılı flmlerin yönetmeni olan Damien Chazelle tarafından yönetilen film için beklentim oldukça yüksek. Güzel kadro ve başarılı yönetmenler buluştu mu heyecanlanmamak elde değil. Google’da arattığımız zaman karşımıza çıkan kadroda Margot Robbie ve Tobey gibi isimler de var. Dönem filmlerinde bu yıldızları görmeyi beklemek zor olacak gibi.

Babylon (2022)

Dr. Strange In the Multiverse of Madness (6 Mayıs 2022)

Bu sene heyecanla beklediğim bir diğer film. Faz 4’ün bağlarını tutan filmimiz için heyecanlanmamak mümkün değil. Her şeyin asıl başlangıç ve temel noktasına odaklanacak film üzerine saatlerce konuşabiliriz. Korku öğeleri içerecek bu film bence Marvel için büyük bir adım olacak. Spider-Man sonrası büyük bir heyecanla beklediğim film 2022’in en beklenen filmleri arasında yerini aldı bile.

Dr. Strange in the Multiverse of Madness (6 Mayıs 2022)

Spider-Man: Across the Spider-Verse – Bölüm 1 (7 Ekim 2022)

Yılın en iyi bir diğer animasyonu geliyor. İlk filmi ile harikalar yaratan Spider-Verse’ün ikinci filmi için sabırsızlanıyorum. Muhteşem sinematografi, grafikler, çizimler ve müzikleri ile geri dönen film için beklentiler çok yüksek. Bu beklentileri çok rahat karşılayacağından eminim.

Spider-Man: Across the Spider-Verse – Bölüm 1 (7 Ekim 2022)

Avatar 2 (16 Aralık 2022)

Yıllar sonra izleyeceğimiz ve bizi maziye döndürecek o film. İlk filminin üstünden yıllar geçmesine rağmen hala tazeliğini koruyan ve izleyicilerde de aynı etkiyi bırakan filmimiz ile kavuşmamıza az kaldı. Öyküsü nasıl devam edecek ve karakterlerde neler değişecek çok merak ediyorum. Tasarım ve görüntü olarak çok başarılı gözüken film için beklentiler yükseldi.

Avatar 2 (16 Aralık 2022)

Thor: Love and Thunder (6 Mayıs 2022)

Marvel’ın 2022 senesi için planladığı bir diğer film. Bu sefer Thor’dan öte onun sevgilisi Jane ve Valkyrie’ye odaklanacak hikayenin kadrosu eskisi ile aynı. Thor karakterine çok hakim olmadığımdan olabilir fakat ben nedense Marvel’ın bir diğer filmleri kadar heyecanlanamadım. Açıkçası Jane Foster karakteri sayesinde beklentim arttı. Eski filmlerinde istenilen ivmeyi yakalayamayan film umarım bu yeni filmi ile o ivmeyi tutturur.

Thor: Love and Thunder (6 Mayıs 2022)

The Flash (4 Kasım 2022)

Süper kahraman senesi diye buna derim. Beklentimin olmadığı ama Batman göreceğim için sevindiğim o film. Ezra Miller’den kaynaklı ısınamadığım bu film için ara sıra beklentim yükselip alçalıyor. Konusu açısından aslında çok gizemli ve heyecanlı. Flash-Verse’e odaklanacak film DC Comics için bence büyük bir adım olacak. Kısa süre önce hayranlarına gelecek planlarını açan WB eğer bu filmi güzel yaparsa işte o zaman hayranlar çok mutlu olurlar. Flash karakterine farklı bir açı getirecek film için beklentileri yükseltme zamanı.

The Flash (4 Kasım 2022)

Aquman ve Kayıp Krallık (16 Aralık 2022)

Beklenen ve beklenmeyen arasındaki ince çizgide yer alıyor bu film. Bazı dedikodulara kapak olan Amber’ı hala filmde barındırmaları yüzünden bu film için asla umutlu olamıyorum. Yine de Jason Momoa’yı bu karaktere çok uygun bulduğum için filmi akışına bırakmak gerek.

Aquman ve Kayıp Krallık (16 Aralık 2022)

Bu seneyi dolu dolu geçireceğimiz şimdiden belli oldu. Sinema açısından unutulmaz bir sene olacak gibi. Bu sene gösterime girmesi planlanan diğer filmler:

Black Adam (29 Temmuz 2022)

Top Gun: Maverick (27 Mayıs 2022)

Çığlık 5, Scream (14 Ocak 2022)

Death On The Nile (11 Şubat 2022)

Mission: Impossible 7 (30 Eylül 2022)

Herkese şimdiden iyi seyirler ve yeni yılınız kutlu olsun!

Leave a comment

0.0/5