Skip to content Skip to footer

NETFLIX Animasyonlar Listesi

‘’Animasyon, çizimleri hareket ettirme sanatı değil hareketlerin çizilme sanatıdır.’’ demiş bugün ki animasyonlara yön vermiş olan Norman Mclaren. Elbette bir animasyon sever olarak kendisine katılmamak çok güç. İzlerken bana bu sözü hatırlatan bazı Netflix animasyonlarını sizlerle paylaşmak istedim. Listeden muaf üç yapım var sadece. Bunlar Rick and Morty, Bojack ve Avatar serisi. Üçünün de yeri bende çok ayrı ve izlenmeleri için bir listeye konmamaları gerektiğini düşünüyorum. Not: Bu liste tamemen sübjektiftir.

8) Carmen Sandiego

Dizide Carmen’i usta bir hırsız olarak görüyoruz. Kötülük Akademisi’nde eğitim almış olan Carmen, ekip arkadaşları ile eski okuluna karşı bir mücadeleye giriyor. Dizi gayet hoş çizimlere ve akıcılığa sahip. Tek bir problem var o da dizinin hitap etmek istediği kitlenin daha küçük yaşlar olması. Dizi zaman zaman araya girip ‘’Burası Paris’tir ve burada Eiffel Kulesi bulunur’’ tarzı bilgiler vererek biraz can sıkabilir. Fakat bunun dışında merak edeceğiniz bir konusu ve kendisini izlettiren çizimleri var. Carmen Sandiego kardeşinizle beraber izleyebileceğiniz tatlı bir dizi.

7) The Hollow

Tüm bölümleri boyunca ‘’odadan kaçış’’ temasına sahip olan The Hollow ilk bölümü ile gerçekten bir odadan kaçan üç genci anlatıyor. Hafızalarını yitiren bu üç genç dizi boyunca bulundukları fantastik evrenden kaçmaya çalışıyorlar. The Hollow konusu itibari ile ne kadar ilgi çekici olsa da animasyon boyunca çok fazla tekrara düşüyor.

6) Hilda

İngiliz çocuk kitabı olan Hilda 2018 yılında Netflix tarafından animasyon haline getirilmiştir. Hilda annesi ile beraber ormanda sihirli yaratık/arkadaşları ile yaşıyor. Ardından Trolberg adlı şehre taşınmasını ve oradaki zorluklarını izliyoruz. Hilda’da bulunan tüm karakterler şahsına münasır ve bu diziyi ilgi çekici kılıyor. Hilda’nın en sevdiğim özelliği ise içindeki tüm fantastik olayları çıkarttığımızda elimizde çok gerçek bir hikayenin kalması ve bunun çok iyi yedirilmesi.

5)Masters of Universe

Belki de çoğumuz küçüklüğünde oklavayı havaya kaldırıp ‘’Güç bende artıık!’’ diye bağırmışızdır (Umarım tek değilimdir). Hem X neslini hem Y neslini biraz ucundan da Z neslini yakalamayı başarmış olan He-Man en bilinen animasyonlardan biridir. Bu kadar kült bir çizgi dizinin Netflix’e gelecek olmasına çok sevinmiştim. Fakat lütfen yanlış anlaşılma olmasın. Dizi He-Man karakterlerini barındırıyor ama bir He-Man dizisi değil. Daha çok Teela’nın ve ekip arkadaşlarının hikayesine odaklı. Bazı eleştirmenler bunun kötü bir karar olduğu yönünde fakat ben buna pek katılmıyorum. Sonuç olarak dizinin adı He-Man Kainatın Efendileri değil. Sadece Kainatın Efendileri. Son olarak da kötü adam seslendirmede üstüne olmayan Mark Hamill’a İskeletor’u seslendirdiği için teşekkür ederim.

4) She-Ra

She-Ra uzun zamandır izlediğim en iyi animasyon işlerinden biriydi. Elbette küçüklüğünde He-Man izlemiş olanlar She-Ra’yı tanıyacaktır. Dizide Adora karakterinin adım adım She-Ra olma yolculuğuna çıkıyoruz. Bir yandan da Eternia’daki kötülükle savaşan Adora’ya arkadaşları Glimmer, Bow ve diğer Eternia Prensesleri de yardım ediyor. Eğer Avatar: Son Hava Bükücü’yü izlediyseniz ondan aldığınız tadın çok benzerini bundan da alacağınıza kefil olabilirim.

3) Final Space

İntergalaktik suçlu Gary ve onun gezegen yok etme gücüne sahip arkadaşı Mooncake. Bu ikilinin sıkı dostluğu ve maceraları diyebilriz Final Space için. Bu tabii ki yeterli bir açıklama olarak kalmaz çünkü Final Space her bölümüyle üstüne koyan bir dizi. Maalesef üçüncü sezonu ile erken final yapan Final Space hikayesini tam olarak bitiremedi. Ama üç sezon da bize yeri geldiğinde güldüren yeri geldiğinde ağlatan bir uzay macerası animasyonu izletti. Bunu da çok iyi bir şekilde yaptı.

2) Tales from Arcadia

Tales from Arcadia aslında bir dizi değil, üç dizi ve bir filmin de içinde geçtiği evrenin adı. Ama bu 3 dizi ve 1 filme tek bir hikâyeymişçesine yaklaşabilirsiniz. Bunun sebebi hepsinin birbirine bağlı olması ve hikayelerinin de iç içe olması. İlk dizi Troll Hunters ile başlıyor. Troll Hunters beni çok şaşırtan bir animasyon oldu. Trollerin gerçek olduğu bir evrende iyi trollerin kendilerini kötü trollerden koruması için kullandığı ‘’tılsım’’ Troll Hunter olması için ilk kez bir insanı seçti. Diziye başlarken bunun bir çocuk dizisi olduğunu sanmıştım. Troll Hunters ise kendisini o kadar ciddiye alan bir iş çıktı ki bitirdikten sonra birkaç kez daha diziyi izledim. Troll Hunter olan Jim ve arkadaşlarının sezonlar boyunca girdikleri mücadeleler, geçirdikleri sorunlar ve kaybettikleri onları gözünüzün önünde olgunlaştırıyor. Serinin devamı olan çizgi diziler, 3Below ve Wizards Arcadia’daki diğer doğa üstü olayları ele alıyor. 3Below uzaylıları Wizards ise büyücüleri. Troll Hunters Rise of Titans ile de bu hikayenin maalesef sonunu getiriyoruz. Jim karakterini seslendiren Anton Yelchin dizinin tüm seslendirmesini yaptıktan sonra dizi çıkmadan vefat etmiştir. 3 sezon boyunca çoktan vefat etmiş birinin sesini dinlememiz hem ilginç hem de üzücü maalesef.

Özel Konuklar Teen Titans Go ve Steven Universe

Bu iki animasyon belki yaşça biraz daha küçük bir kitleye hitap ediyor. Fakat bunu çok dert etmeyenlerdenseniz şiddetle öneririm. Teen Titans Go geçmişte çok sevilen fakat yayından kalkan Teen Titans serisinin çok çok daha neşeli hali gibi diyebiliriz. Robin, Beast Boy, Star-Fire, Cyborg ve Raven’dan oluşan ekip aslına bakarsanız sadece eğleniyorlar. Steven Universe ise annesinden kendisine kalan süper güçleri anlamaya çalışan Steven’ın hikayesi. Yine izlemesi gayet eğlenceli bir yapım. İki dizinin eğlence dışındaki en ortak yönleri ise yemek yerken izlenecek en iyi dizi olmaları.

1)  Young Justice          

DC evrenine birçok konuda kızarım ama animasyon işini gerçekten iyi hallettiler. Young Justice dizisi asıl kahramanların yardımcısı olmaktan sıkılan genç kahramanların kendi takımını kurması ile başlıyor. DC’den tanıdığınız neredeyse her karakteri izlediğiniz Young Justice ilk iki sezonun ardından vites arttırıyor ve bir yetiştin animasyonu oluyor. Verdiği sert kararlar, akıl oyunları ve etik ikilemlerle Young Justice çok başarılı bir yapım olarak adını yazdırıyor. Karakter gelişiminin de en başarılı örneklerinden birini Young Justice sunuyor.

Leave a comment

0.0/5