Skip to content Skip to footer

‘2021’ Senesi Gibi Film Tavsiyeleri

2021’in son demleri ve büyük bir yılı geride bıraktık. Zaman zaman üzülsek de sıkılsak da bir seneyi devirdik. Peki genel olarak 2021 yılı nasıl geçti? 2021 yılını kendisi gibi sonlandırmamız için sizlere film tavsiyeleri sıraladım. İyi okumalar!!

Kış Ayları “Sakin Ama Daraltıcı Bir Sene”

Kış ayları virüsün de bitmesi umudu ile başladı. Ocak itibari ile yavaşlayan pandemi döneminde içimizi ısıtacak, bir yandan da pandemiyi hızlandıracak aktiviteler yaptık. Bunun için güzel bir film tavsiye edebilirim; Next (2007)

2021 senesi içinde kış ayları benim için aşırı sıkıcı ve sanki her gün başa dönüyormuşuz gibi geçti. Her gün aynı sıkıcılık ve rutinlikle devam etti. Bu yüzden Next filmini seçtim. Next filmi, bir adam ve gelecek 2,5 dakikada olacakları bilmesini anlatıyor. Üst üste gelen zaman karmaşası ve rutin ile yaşamaya devam eden Cris bu sırrını tutmaya çalışırken hayatı birden değişiyor. Dediğim gibi aynı kış ayları gibi geçen bu film tam yerinde bir tercih.

Next (2007)

İlkbahar Ayları “Yaşanılabilir Bir Sene”

2021 ilkbahar ayları yavaşça geliyor, okul sezonunun da kapanması ile daha büyük bir gerilim olmaya başladı. Pandeminin az daha biteceği ama kesinleşmemesi bir yandan siyasi, maddi konular olarak çöktüğümüz dönem. Bir nebze umutlandıran ama kötü sonlanan ilkbahar. Bu yüzden seçtiğim film; Bad Times At El Royale (2018)

Bad Times At El Royale benim başarılı bulduğum bir film. Olayları kestiremeden gerilimi yaşıyorsunuz ve beklenmedik şeyler ile karşılaşıyorsunuz. Beklediğimiz umut ve mutluluk gelmiyor. Bu yüzden 2021 ve ilkbahar ayları için çok uygun.

Bad Times At El Royale (2018)

Yaz Ayları “Kalabalık, Trafik ve 2021”

2021 yazı; sıcaklar, trafik, ses, insanlar ve yine pandemi… Pandemi sonu olduğu için evde duramadığımız o aylar. Her yer kaos ortamı. İlk yasak kalktığı gece eve zor girebilmiştim. Saatlerce trafik çekmek zor olmuştu. Tam bu aylara uygun bir film önerim var; The Platform (2019)

Kimin ne yaptığı, ne yapacağı belli olmayan kaos filmi. Hayatta kalmak için bu kadar uğraşırken bir yandan bu kaosa kendini atma ikilemi. Evet, trafikte çok canımız sıkılmış belli ki ama biz kendimizi yaktık. Sıcaklara aldırış ettik, güzel oldu ama değdi mi?

The Platform (2019)

Sonbahar Ayları ‘2021 ve sonu’

Okul başlıyor, başladı ve sınav zamanı. Pandemi ardından okula gitmiş olmanın verdiği telaş ve stres, bir yandan da sevinç. Kaos olmayacağını biliyordum belki biraz ama yine de aralarından en iyi sonbahar aylarını atlattık. Yine her zamanki gibi siyasi ve özellikle maddi konularla uğraşıyor üstüne bir de bunun verdiği telaş ile başa çıkmaya çalışıyoruz. 2021 sonbaharında ayakta durmamız bir mucize. Bu sene sonbahar ayları için en uygun seçim; Midsommar (2019)

Anlam verilemeyen gerilim ve aldatıcı görseller. Birebir sonbahar ayına uygun diyebiliriz. Neler yaşadık anlamadık ama sonucuna bakınca bayağı bir yıprandık diyebilirim. 2021 yine bir şekilde bizi yıpratmayı başardı.

Midsommar (2019)

Koskoca bir “2021” senesini geride bıraktık. Listeye bakınca sadece gerilim filmleri eklemiş olmam şaşırtmıyor. Bu sene nasıl geçti anlamadık ama iyi ki hızlı geçti. 2022’nin hepiniz için daha mutlu, eğlenceli ve sağlıklı geçmesini diliyorum!

Leave a comment

0.0/5